Purchase Order Cost Update

Manager SE specific technical issues
Post Reply
tanyah
25 Club: Starting Contributor
Posts: 37
Joined: Thu Mar 03, 2016 1:49 pm

Purchase Order Cost Update

Post by tanyah »

In the "Edit/Receive Parts for Purchase Order" if the item has been received and the cost needs to be corrected pressing the "enter" key for OK does not work to save and update. The only way to save & update is to click on OK. Why? Can this be fixed?
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
Posts: 4298
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: Purchase Order Cost Update

Post by timbre4 »

tanyah wrote:
Mon Aug 09, 2021 12:02 pm
In the "Edit/Receive Parts for Purchase Order" if the item has been received and the cost needs to be corrected pressing the "enter" key for OK does not work to save and update. The only way to save & update is to click on OK. Why? Can this be fixed?
Pressing ENTER to execute 'OK' (same as clicking OK) requires the computer screen focus to be on the OK button at the time. If you've updating the amount in the Current Cost field, the OK button is 7 tab stops away from Current Cost and so is not in focus. [from Current Cost field, press the Tab key until you land on the OK button, I believe that's 7 stops]. When a button has focus there is a marquee border on it; as you tab this helps you see where the focus is at the moment.

In dialog windows where this is a single choice to be made, it's simple to code the ENTER key to equal the OK button to save. This 'Edit/Receive Parts for Purchase Order' window has 8 fields + Inventory button so there is no way to presume that ENTER always equals OK button.
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
tanyah
25 Club: Starting Contributor
Posts: 37
Joined: Thu Mar 03, 2016 1:49 pm

Re: Purchase Order Cost Update

Post by tanyah »

the computer screen focus is set to the ok button and it still does not update the cost if pressing enter. There is a blue border surrounding the key. We can press enter to update the quantity just not the cost.
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
Posts: 4298
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: Purchase Order Cost Update

Post by timbre4 »

tanyah wrote:
Mon Aug 09, 2021 1:56 pm
the computer screen focus is set to the ok button and it still does not update the cost if pressing enter. There is a blue border surrounding the key. We can press enter to update the quantity just not the cost.
First, let's confirm we're looking at the same window.
PO edit.png
PO edit.png (23.21 KiB) Viewed 175 times


Please note that blue line around the OK button (above) is *not* the focus marquee; look closely at the other OK button (below) that does have the marquee added just inside the blue outline.
PO OK.png
PO OK.png (527 Bytes) Viewed 175 times
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
tanyah
25 Club: Starting Contributor
Posts: 37
Joined: Thu Mar 03, 2016 1:49 pm

Re: Purchase Order Cost Update

Post by tanyah »

Yes that is the screen and what I am talking about. If the OK box in the PO window does not have the focus, why does pressing enter button close the box
User avatar
timbre4
System Guru / Moderator
System Guru / Moderator
Posts: 4298
Joined: Tue May 25, 2004 5:47 pm
Location: TN - Volunteer State

Re: Purchase Order Cost Update

Post by timbre4 »

tanyah wrote:
Mon Sep 13, 2021 2:31 pm
Yes that is the screen and what I am talking about. If the OK box in the PO window does not have the focus, why does pressing enter button close the box
Because none of the fields in the window respond to the ENTER key; without the marquee border around OK, it is essentially the same as Cancel. The expected usage is to use Tab key to get to field you want to make change in (cost, received, back ordered, etc.) and then tab to OK where it has focus to THEN press Enter to be same as OK (accepting changes).
Tim McDonnell -
Sr. Product Market Mgr / Forum Moderator / Mitchell 1 Media Developer
Post Reply

Return to “Technical Issues”